Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Είναι οι προγαμιαίες σχέσεις πορνεία; Γ΄.

          Οι επινοήσεις αυτές οδηγούν σε ΑΤΥΠΟΝ ΠΟΛΥΓΑΜΙΑΝ!

          Γιατί είναι αυτονόητο ότι, όταν οι χριστιανές νέες διαφωνήσουν αργότερα με το πρόσωπο που αγαπούν σήμερα και με το οποίο «ολοκληρώνουν την αγάπη τους», δεν εμποδίζονται να το αντικαταστήσουν με άλλο.  Κι αν και με εκείνο διαφωνήσουν και χωρισθούν, θα αναζητήσουν την «αγάπη» τρίτου, μετά τέταρτου, πέμπτου κ.ο.κ.  μέχρις ότου «κάπου, κάποτε, με κάποιον» καταλήξουν σε γάμο.  Το ίδιο θα πράττουν και οι Χριστιανοί νέοι.  Όλα αυτά είναι αναμάρτητα(!!), γιατί γίνονται… «εξ αγάπης» και όχι με χρήματα.  Ωραίος Χριστιανισμός!

          Αυτές είναι οι θέσεις του Χριστού και της Εκκλησίας Του.  Ας μη μας πλανά ο Διάβολος.  Ας μη απατούμε τον εαυτό μας.  Όλοι είμαστε αμαρτωλοί και ανάξιοι, «Τις καθαρός από ρύπου…»;  Άς προσφέρουμε όμως την αμαρτωλότητα μας με ταπείνωση στο Θεό με τη μορφή της μετάνοιας.  Μη καθησυχάζουμε και ναρκώνουμε τη συνείδησή μας λέγοντας ότι οι προγαμιαίες σχέσεις δεν είναι αμαρτία.  Ότι είμαστε αδύνατοι, ναι.  Ότι παρασυρθήκαμε, ναι.  Όχι όμως ότι δεν είναι αμαρτία, δεν είναι πορνεία.

          Αδελφοί, «στώμεν καλώς· στώμεν μετά φόβου»!! Είτε είμαστε Επίσκοποι, κληρικοί, πνευματικοί, θεολόγοι, λαϊκοί.  Ο Χριστός δεν εμπαίζεται.  Ο λόγος του Θεού είναι σαφής: «Εν εσχάταις ημέραις ενστήσονται καιροί χαλεποί· έσονται γαρ οι άνθρωποι φίλαυτοι… ακρατείς… φιλήδονοι μάλλον ή φιλόθεοι (Β’ Τιμ. 3, 1)».

π. Επιφάνιος  Θεοδωρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου