Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Η ΠΑΝΤΑ ΝΟΥΝ ΥΠΕΡΕΧΟΥΣΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤ΄.

(Σχέδιο: Χριστόδουλος Βασιλειάδης)

Η ειρήνη υπάρχει μόνο ενδεδυμένη τη δικαιοσύνη.  Γι’ αυτή τη δικαιοσύνη και μια τέτοια ειρήνη αγωνιζόμαστε στα πλαίσια των αρχών και των ιδανικών του Ο.Η.Ε. που εγκαθιδρύθηκε πριν 78 χρόνια για να προστατεύει τις ευάλωτες από την αρπαγή, το δόλο και την ιδιοτέλεια ιδέες της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

 

Ο παραδοσιακά φιλειρηνικός λαός μας είχε τραγικές εμπειρίες από το σφαγιασμό της ειρήνης.  Χωρίς να φταίξει ο ίδιος σε τίποτε είδε την αγριότητα του πολέμου να σωριάζει σε ερείπια πολιτιστικά του δημιουργήματα, ειρηνικά έργα μόχθου και ιδρώτα, χιλιάδων χρόνων.

 

Σήμερα, στην κλιμακούμενη απειλή της Τουρκίας, αγωνιζόμαστε ειρηνικά για λύση που θα διασφαλίζει τα δίκαια και τα δικαιώματα του λαού μας, τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού, θα εγγυάται την εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών και την επιβίωσή μας στη γη των πατέρων μας και θα θεμελιώνει την ειρηνική πρόοδο και ευτυχία όλων ανεξαίρετα των κατοίκων της Κύπρου, μέσα σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας.

 

Και μόνο ενωμένους μας υπολογίζουν και μας σέβονται οι άλλοι.  Ο αγώνας μας είναι αγώνας ειρήνης, δικαιοσύνης και ελευθερίας με διαστάσεις πνευματικές.  Αυτούς τους αγώνες δεν τους κερδίζει η υλική υπεροπλία, αλλά η ηθική δύναμη και οι πνευματικές αξίες.  Αυτές τις αξίες εμείς τις διαθέτουμε.  Αυτές πρέπει να ενδυθούμε ως πανίσχυρη ηθική και πνευματική πανοπλία, για τη σωτηρία της μαρτυρικής πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου