Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Πίνακας Χριστόδουλου Βασιλειάδη

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΧΡΗΣΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΣΤΙΝΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ

ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ, ΣΤΑ ΛΑΤΣΙΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ

Χ. Β. Β.

Κηδεύουμε σήμερα τον αγαπητό και πολυπεφιλημένο σε όλους μας Κωνσταντίνον. Ο άρτι κοιμηθείς εν Κυρίω αδελφός ήταν αγωνιστής και ευλαβής χριστιανός, με απέραντη αγάπη τόσο πρός τον Θεό όσο και προς τον κάθε συνάνθρωπό του. Βοηθούσε και συμπαραστεκόταν στην πονεμένη εικόνα του Θεού, με τη διάδοση του χριστιανικού βιβλίου καθώς και με την ανιδιοτελή και ποικίλη έμπρακτη βοήθεια προς τον πλησίον, όλως ιδιαιτέρως μάλιστα προς τούς εμπεριστάτους και πάσχοντας. Τακτικά με έπαιρνε π.χ. τηλέφωνο για να με ρωτήσει για την υγεία της μητέρας μου, καθώς ενδιαφερόταν και συνέπασχε με κάθε πονεμένον.

Είχε πάντοτε ταπεινό φρόνημα και γνήσια και ανόθευτη αγάπη. Ο κανόνας του ήταν τί έλεγε η Αγία Γραφή και οι πατέρες της Εκκλησίας, τόσο ως προς το γράμμα όσο και ως προς το πνεύμα. Προσπαθούσε σε όλη του τη ζωή να εφαρμόζει κατά το ανθρωπίνως δυνατόν τις ευαγγελικές αρετές.

Αυτό που θα μπορούσαμε όλοι να δούμε ήταν το λίαν φιλακόλουθο του φρόνημα. Με τον αγαπητό και ούτως ειπείν αχώριστο του αδελφό Σωτήρη δεν ηδύναντο να απουσιάζουν από τις σχεδόν καθημερινές Ιερές ακολουθίες και οσάκις ηδύνατο, και τις αγρυπνίες.

          Για πολλά χρόνια βοηθούσε ποικιλοτρόπως μετά συγκινητικής αυταπαρνήσεως σχεδόν τους πάντας και ήταν ωσαύτως ενεργό μέλος του Συλλόγου μας «Οι φίλοι του Αγίου Όρους». Φρόντιζε και βοηθούσε τον Σύλλογο με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσε.

          Άνθρωπος θυσιαστικής αγάπης, βαθυτάτης ταπεινώσεως, συγκινητικής αυταπαρνήσεως, μοναδικής και σπανίας ειλικρίνειας.

Ευχόμαστε εκ βαθέων όπως ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται.

          Αιωνία αυτού η μνήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου