Τρίτη 20 Μαΐου 2014



ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ

Χριστόδουλου Βασιλειάδη
Δρος Θεολογίας - Μουσικολόγου

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη επιστολή μου, ο π. Ανδρέας Αγαθοκλέους επικοινώνησε χθες μαζί μου και μου τόνισε ότι ουδόλως ενστερνίζεται τις θέσεις, τις οποίες έχουμε γράψει στο πρώτο μας άρθρο. Χαιρόμαστε που ο π. Ανδρέας είναι ένας παραδοσιακός θεολόγος, με ορθόδοξο φρόνημα και δεν ενστερνίζεται κακόδοξες θέσεις.

Δυστυχώς υπάρχουν άτομα και δη και θεολόγοι, οι οποίοι ενστερνίζονται τις αιρετικές απόψεις ότι οι προγαμιαίες σχέσεις, όταν υπάρχει αγάπη μεταξύ των δύο προσώπων, δεν είναι αμαρτία. Όπως έχουμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας, σε προηγούμενη ανάρτηση, ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος αποδεικνύει περίτρανα με αγιογραφικά χωρία, παραδείγματα από τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας και την γενικότερη εμπειρία της Ορθοδόξου Παραδόσεως, ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι πορνεία. Πρέπει πάντοτε να ακολουθούμε την Παράδοση και τους κανόνες της Εκκλησίας και να μη παρεκκλίνουμε από τις θέσεις της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας. Δυστυχώς υπάρχουν κακόδοξοι θεολόγοι στην Ελλάδα, όπως ο Χρήστος Γιανναράς και ο π. Φιλόθεος Φάρος, οι οποίοι έχουν ήδη επηρεάσει πολλούς χριστιανούς σε θέματα ηθικής, με τις περί έρωτος κακοδοξίες τους. Αυτός ο αιρετικός επηρεασμός, με βαθύτατη λύπη, διαπιστώνουμε ότι εξαπλώνεται ως γάγγραινα και ως επικίνδυνη αναβίωση της φοβερής αιρέσεως του Νικολαϊτισμού. Αυτή την αίρεση, που την έχει στιγματίσει με δριμύτητα προσωπικά ο ίδιος ο Χριστός στο βιβλίο της Αποκαλύψεως, δυστυχώς τη βλέπουμε να αναβιώνει ως «βρικόλακας» και στις έσχατες μέρες που περνούμε τώρα.

Λυπούμαστε αν για οποιοδήποτε λόγο έχουμε στενοχωρήσει τον σεβαστό μας π. Ανδρέα και του ευχόμαστε πάντοτε να ορθοτομεί το λόγο της αληθείας. Ευχόμαστε ακόμη κάθε ευλογία στην πολύτεκνη οικογένεια του καθώς και στην αδελφότητα, όπου εφημερεύει.

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα εκφραστικά μέσα, δια των οποίων παρουσιάζουμε τις θέσεις και απόψεις μας είναι η ιστοσελίδα μας: www.chrvas.com καθώς και το μπλοκ μας: chrvassiliades.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου