Κυριακή 10 Απριλίου 2011

O γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής



O γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής

Χριστόδουλου Βασιλειάδη
Διδάκτορος θεολογίας - Μουσικού

Είναι λυπηρό άνθρωποι, οι οποίοι πολύ λίγα πρόσφεραν στον τόπο μας να καταφέρονται παντού και πάντοτε εναντίον ανθρώπων, που αγωνίστηκαν και πρόσφεραν ολόκληρη τη ζωή τους για την ελευθερία αυτού του τόπου. Και αναφέρομαι στις δηλώσεις, στις οποίες προέβη ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κύριος Άντρος Κυπριανού σήμερα στο μνημόσυνο των Μισιαούλη και Καβάζογλου. Ο κύριος Κυπριανού καταφέρθηκε εναντίον του στρατηγού Διγενή με τον πιο χυδαίο τρόπο, αναφέροντας ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δαφνοστεφανώνουν τον Γρίβα και τον θεωρούν ήρωα, ενώ θα έπρεπε να τον θεωρούν προδότη της πατρίδας.

Κατ’ αρχήν σε αυτές τις δηλώσεις βλέπουμε το άσβεστο μίσος των οργάνων του ΑΚΕΛ εναντίον του Διγενή και γενικότερα εναντίον των ιδανικών της ΕΟΚΑ. Όμως πέρα από αυτό το μίσος μπορούμε να δούμε και το γεγονός ότι αυτοί που κατηγορούν κατά βάση νοιώθουν ανασφάλεια και γι’ αυτό προσπαθούν να μειώσουν την προσφορά των άλλων για να εξυψώσουν τη δική τους προσφορά (αν υπάρχει και όπου υπάρχει)! Εν προκειμένω, επειδή ο πρόεδρος Χριστόφιας και η ηγεσία του ΑΚΕΛ βρίσκονται σε αδιέξοδο, δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν και γι’ αυτό κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, προσπαθώντας να μειώσουν ανθρώπους που αναμφίβολα προσέφεραν ότι πιο πολυτιμότερο υπάρχει στον κόσμο, την ίδια τους τη ζωή.

Ο στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, αγαπητέ κύριε Κυπριανού, είναι στη συνείδηση των Ελληνοκυπρίων ο πιο καταξιωμένος ήρωας της κυπριακής ιστορίας, είτε το θέλετε είτε όχι. Η ιστορία αυτό αποδεικνύει μέχρι σήμερα, όσο και αν θέλετε να αλλοιώσετε την ιστορική πραγματικότητα. Για ένα καλόπιστο ερευνητή, που αναζητά την αλήθεια μέσα στην ιστορία δεν μπορεί παρά να δει τους αγώνες, τους οποίους διεξήγε ο Διγενής σε όλα τα πεδία των μαχών. Ευχόμαστε και εσείς κάποτε να μπορέσετε να το δείτε αυτό και να ανοιχτούν τα μάτια της ψυχής σας για να δείτε και εσείς την ιστορική αλήθεια!

2 σχόλια:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ!Θα θέλαμε και αγαπητούς άντρες θεολόγους να εκφράζονται δημόσια για τα παραπατήματα των κυβερνόντων...πάντα τέτοια να μας γράφετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αγαπητέ Παναή η ηγεσία μας προσπαθεί να επαναφέρει εποχές που φοβόσουν να διαβάσεις εφημερίδα διότι ήσουν εθνικόφρονας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή